DNI
GODZIN
MINUT
SEKUND

Rejestracja trwa do 31 sierpnia 2022 r.

Fabryka Samodzielności

- EDYCJA 2 -

Fabryka samodzielności to kurs, który składa się z 5 szkoleń poświęconych odkryciu swojego potencjału i mocnych stron, które wyróżnią Cię na rynku pracy.

Jeśli chcesz razem z nami wykreować swoją ścieżkę rozwoju na własnych zasadach, to nie może Cię zabraknąć!

Dlaczego warto?

Określisz swoją unikalną propozycję wartości i stworzysz profesjonalny wizerunek, by móc zdobywać cenne doświadczenie w młodym wieku.

Tematyka szkoleń

Kreowanie własnej
ścieżki rozwoju i kariery

w celu inspiracji i motywacji do zdobywania umiejętności, doświadczenia zawodowego i wykształcenia do osiągnięcia stanowiska oraz wynagrodzenia z uwzględnieniem zdrowia psychicznego i poczucia satysfakcji.

Typologia osobowości
własnej i społeczeństwa

w celu poznania siebie i zrozumienia wpływu różnych typów osobowości na relacje międzyludzkie – zarówno w życiu prywatnym, jak i zawodowym.

„Elevator pitch” -
efektywna autoprezentacja

w celu umiejętnego przedstawienia własnej osoby lub firmy np. podczas rozmowy kwalifikacyjnej lub spotkań sprzedażowych czy networkingowych.

Argumentacja swoich
mocnych i słabych stron

w celu odkrycia i prezentacji swojego potencjału, wartości i pewności siebie poprzez odpowiedni dobór słów, mających znaczący wpływ na wydźwięk wypowiedzi i wizerunek.

Przebieg rozmowy kwalifikacyjnej, negocjacyjnej czy biznesowej

w celu praktycznego przygotowywania do efektywnej rozmowy ubiegającej się o pracę / awans / podwyżkę / nawiązanie współpracy partnerskiej.

Gala Finałowa
- uroczyste zakończenie projektu

to uroczyste wydarzenie, które oficjalnie kończy projekt Fabryka Samodzielności. Zostaną wręczone uczestnikom certyfikaty i upominki.

Wywiady

To cykl wywiadów z lokalnymi przedsiębiorcami oraz osobami na wysokim stanowisku m.in. z zakresu obecnych trendów na rynku pracy i zapotrzebowania lokalnych firm / instytucji publicznych, wskazówek dla młodych ludzi wkraczających na rynek pracy, możliwościach rozwoju i ścieżki kariery w dużych firmach, a także podzielą się historią osobistej drogi do sukcesu.

Zalety nagrań w aucie:

Więcej szczegółów:

Szkolenia odbędą się stacjonarnie w Centrum Organizacji Pozarządowych w Kaliszu przy ul. Babina 1 (róg ulicy Babina i placu Kilińskiego).
Parking wzdłuż ul. Babina i okolicach w soboty jest bezpłatny.

Kurs składa się z 5-ciu szkoleń, które odbędą się w sobotę 3 września / 10 września / 17 września w godzinach 9:00 – 16:00.

Plan dnia szkoleniowego:
09:00 – 09:30 Wspólna kawa i śniadanko
09:30 – 12:30 I szkolenie
12:30 – 13:00 Przerwa obiadowa
13:00 – 16:00 II szkolenie

Gala odbędzie się w piątek 23 września 2022r. w Akceleratorze Kultury w Kaliszu przy ul. Nowy Świat 2A w godzinach 17:00-20:00
Gala to uroczyste wydarzenie dla uczestników kursu, na którym zostaną wręczone dyplomy, a także kilku specjalnych gości powie kilka słów.
To również okazja, by poznać cały skład Fundacji Dziewięciu Braci.

Wedle uznania, ale nie trzeba.
Zapewniamy przekąski i obiad, a także ciepłe i zimne napoje.
W razie potrzeby dostępny jest aneks kuchenny z lodówką i możliwością podgrzania posiłku.

Nie, udział jest bezpłatny. Aby wziąć udział w programie, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny poniżej.
Projekt współfinansowany przez Ministra Rodziny i Polityki Społecznej w ramach programu  „Od wykluczenia do aktywizacji. Edycja 2022”

Masz pytanie?

Napisz do nas!

Zapisz się!

Nie zwlekaj! Przed zapisem zapoznaj się z treścią Regulaminu dołączonego obok bądź skonsultuj się z nami, gdyż każdy punkt niewłaściwie zrozumiany zagraża Twojej decyzji lub chęci udziału.

Obserwuj po więcej

Fabryka Samodzielności

- EDYCJA 1 -

Pierwsza edycja projektu „Fabryka Samodzielności” to cykl 5 szkoleń, który odbył się w Centrum Organizacji Pozarządowej we wrześniu 2021 r. Celem projektu było przekazanie wiedzy jak poznać i pozyskać mentora, który wesprze w rozwoju ścieżki zawodowej.

Gala finałowa to uroczyste zakończenie projektu, które odbyło się w Akceleratorze Kultury w Kaliszu. Zostały oficjalnie wręczone uczestnikom certyfikaty i upominki, a następnie zaprezentowany pełny skład Fundacji Dziewięciu Braci i wywiad z rodzicami. W ostatniej części odbyły się inspirujące wywiady o drodze do sukcesu naszych specjalnych gości.

Partnerzy poprzedniej edycji

„Od wykluczenia do aktywizacji. Edycja 2022”